· nieuws · 3 min read

Waarom een distributed Team

Veel bedrijven stappen over op distributed teams, dit is kostenefficient en bespaart tijd.

Veel bedrijven stappen over op distributed teams, dit is kostenefficient en bespaart tijd.

Meer en meer bedrijven zijn overgestapt op het gebruik van gedistribueerde teams en teams op afstand, en niet zonder reden. In het belang van efficiëntie en slim zakendoen, breken veel bedrijven met traditionele bedrijfsmodellen waarbij alle medewerkers elke dag naar een fysiek kantoor pendelen.

Bedrijven moeten wendbaar zijn om succesvol en concurrerend te zijn, wat uitdagend kan zijn. De moeilijkheid om talent te vinden en te behouden en de vooruitgang in technologie hebben de perfecte storm gecreëerd die executives ‘s nachts wakker houdt, zich afvragend of het de moeite waard is om de kosten van kantoren, huur, nutsvoorzieningen, schoonmaak, apparatuur en kantoormeubilair te blijven maken. Gedistribueerde teams worden steeds meer de norm.

Wat Zijn Gedistribueerde Teams?

Gedistribueerde teams bestaan uit twee of meer medewerkers die op verschillende locaties werken. Teamleden delen niet dezelfde fysieke werkruimte en zijn niet persé geconcentreerd in een centraal geografisch gebied. Ze kunnen in verschillende steden of zelfs in verschillende landen werken. Een gedistribueerd team kan ook bestaan uit enkele teamleden die op kantoor werken terwijl anderen thuis werken.

Gedistribueerde teams functioneren beter wanneer ze een infrastructuur hebben die communicatie, samenwerking, organisatie en coördinatie omvat. Teams in verschillende locaties laten samenwerken maakt het mogelijk voor bedrijven om te profiteren van de voordelen van een wereldwijd diverse personeelsbezetting. Online communicatie, een-op-een en groepschats, en videovergaderingen zijn de op een na beste optie voor persoonlijke ontmoetingen. Deze tools houden teamleden verbonden en zorgen ervoor dat bedrijven blijven draaien.

Gedistribueerde Teams vs. Teams op Afstand

De termen gedistribueerde teams en teams op afstand hebben vergelijkbare kenmerken, maar ze zijn niet hetzelfde.

De term “teams op afstand” betekent eenvoudigweg dat sommige teamleden op afstand werken.

Gedistribueerde teams kunnen worden opgezet waar teamleden over de hele wereld werken, wat betekent dat ze teamleden hebben die in veel verschillende tijdzones werken. Ze worden ook geïdentificeerd door één of twee teamleden die in een specifieke kantoorlocatie werken en andere teamleden die verspreid zijn over verschillende locaties. Sommige leden ontmoeten elkaar zelden of nooit persoonlijk. Dit is een veelvoorkomende regeling waarbij regionale managers hun eigen gebieden hebben en regelmatig bijeenkomen om te plannen en informatie te delen als onderdeel van een regionaal salesteam.

Er is ook een nieuw type team ontstaan, genaamd een hybride gedistribueerd op afstand werkend team, waarbij teams in feite voldoen aan de definitie van gedistribueerde teams en alle leden van het team op afstand werken.

Op afstand werkende, gedistribueerde en hybride gedistribueerd op afstand werkende teams vormen zich meestal daar waar het simpelweg niet praktisch is voor teamleden om op dezelfde locatie te werken om verschillende redenen. Over het algemeen gelden dezelfde regels voor alle teamleden, ongeacht waar ze werken.

Terug